3 Tips Om Signalen Van Het Dierenrijk te Ontvangen en Begrijpen

 
 

Je hoeft geen sjamaan te zijn om signalen uit de natuur te ontvangen en begrijpen.  

Ieder mens is gemaakt om met de natuur samen te werken en verbinden. 

De meeste van ons zijn deze taal echter ontleert en onze zintuigen zijn niet meer op de natuur afgestemd.

Vele van ons wonen in de stad waar de natuur vaak ver te zoeken is. We hebben het druk met werk, kinderen en boodschappen en als we dan buiten zijn horen we geen fluitende vogels maar het gebrom van auto’s, scooters en vrachtwagens.

We moeten een weekend weg naar de Veluwe of het strand om tot rust te komen en te kunnen genieten van de natuur.

Maar ook al denk je niet in de natuur te wonen en is de stilte ver te zoeken, de natuur kan in al zijn maten en vormen met je praten en naar je uitrijken.

Een van de meest herkenbare manieren waarop de natuur dit doet is middels haar dieren.

Die blaffende hond die jouw online meeting verstoort, kraaiende vogel die langs je scheert of die naaktslak waar je bijna op stapt, proberen jou iets te vertellen.

Hier zijn 3 tips om je meer te verbinden met de signalen van het dierenrijk.


#1: Leg je focus op het tegenovergestelde van wat je ervaart

Als er veel lawaai is, probeer dan even stil te staan en je af te stemmen op het gefluit van een vogel, de roekoekoe van de duif, het gekras van de kraai of het gezoem van de bij.

Zoek tussen de drukte naar het geluid van de natuur en stem je oren daar op af. Communicatie met de natuur is subtiel en vergt een oor die kan filteren.

#2: Let op welk dier jouw aandacht trekt en zoek te betekenis op

Let gedurende de dag op welk dier ineens je aandacht trekt. Heb geen oordel voer wat voor dier het is. Het kan een kat zijn, een vlinder, een mier, insect maakt niet uit.

Wuif het niet weg, maar zie het als een uitnodiging van de natuur om de magie in het alledaagse te zien.

Erken het dier en zoek de spirituele betekenis hiervan op.

#3: Schrijf drie inzichten op die met je resoneren

Haal uit de tekst van de betekenis van het dier 3 woorden/zinnen die bij je resoneren. Dit zijn de woorden/zinnen die jou opvallen en aanspreken.

Het is de resonantie waarop we reageren en functioneren. Het onbewuste gedeelte van je brein en je intuïtie geven je een signaal ‘dit is waar we op mogen letten de komende tijd’.

Schrijf de woorden/zinnen van het dier op een briefje en hang het in je omgeving op, zodat je gedurende een aantal dagen continu de boodschap ziet en leest.

Toen wij vorige week een kudde everzwijnen tegenkwamen en de spirituele betekenis hiervan opzochten, bleek de boodschap precies te zijn wat we nodig hadden in dat moment.


Ik hoop dat deze drie tips je helpen en inspireren om weer open te staan voor de signalen uit de natuur.

Welk dier ben jij vandaag tegengekomen en wat had deze je te vertellen? Deel het in de comments!

Een natuurgroet,

Marie-Louise
Sjamaan Dayzah

p.s. Wist je dat jij dat ieder mens ook een eigen dierengids heeft? In het sjamanisme noem je dit je Krachtdier en bestaat er een prachtig ritueel om deze te ontmoeten. ==> Leer meer.